رآکتور
رآکتورها در دسته تجهیزات با دمای بالا طبقه بندی میشوند. هزینه کاتالیزور، اندازه، وجود عایق و دمای بالا، خاموش کردن تجهیز و انجام بازرسی را چالش برانگیز میکند.
شرکت تتا، پیشنهاد انجام آزمون آکوستیک امیشن (Acoustic Emission Test) را بر روی رآکتور در حین خنک شدن با حفظ فشار عملکرد نرمال و در حین تحت فشار قرار دادن با حفظ دمای کارکرد نرمال دارد. تکنیکهای بازرسی AET برای شناسایی و مکان یابی مکانیسمهای آسیب برای بیش از 40 سال استفاده شده است.
سنسورهای پیزوالکتریک بر روی سطح قطعه مورد بازرسی متصل میشوند و دادههای بلادرنگ در حین آزمون ثبت میشوند. هنگامی که اطلاعات کمی در مورد احتمال وجود ناپیوستگیهای فعال در یک قطعه وجود دارد، فشار در حین سرویس برای کمی بیش از ماگزیمم فشار عملیاتی برای تعیین محلهای احتمالی آسیب دیده استفاده میشود. هنگامی که رآکتور مشکوک به داشتن مکانیزم آسیب است و زمانی که این مکانیسم احتمالاً تحت شرایط عملیاتی خاصی توسعه یا انتشار مییابد، اغلب از رویکرد نظارت آنلاین و اعمال تنش حرارتی استفاده میشود. انجام تغییرات دمایی باعث افزایش تنشهای حرارتی در جهت شعاعی و طولی میشود. این میتواند منجر به تنشهایی بیشتر از تنشی شود که در طول عملیات عادی مشاهده میشود. این تنشهای حرارتی باعث آشکارسازی بیشتر انواع مختلفی از شکافها و آسیبهای ترک مانند، از جمله HTHA میشود.
AET در طول گرادیانهای حرارتی در تشخیص چندین نوع مکانیسم آسیب موفق بوده است، مانند:
- Thermal fatigue
- Polythionic acid cracking
- Chloride stress corrosion cracking (SCC)
- High-temperature creep
- High temperature hydrogen attack
تمام منابع آزمون AE مربوطه باید با سایر روشهای NDT مانند اولتراسونیک (UT/PAUT) و یا رادیوگرافی (RT) بازرسی شوند.
رآکتورهای تیوبلار
این روش همچنین برای تست تیوبهای رآکتورهای تیوبلار (Tubular reactor) جهت ردیابی و مکانیابی عیوب ایجاد شده از جمله ترکهای خستگی، ترک خوردگی تنشی، خوردگی عمومی الکتروشیمیایی و غیره نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
در این روش آرایهای از سنسورها، در زمان خاموشی رآکتور، برروی تیوبها متصل میشود و پس از آمادهسازی دادهبرداری با 2 روش قابل انجام خواهد بود.
- انجام تست هیدرواستاتیک و دادهبرداری همزمان
- دادهبرداری حین راه اندازی، شرایط نرمال عملکردی و خاموشی مجدد.